Home » » Liverpool F.C. Kings of Europe (Finals 1977-1978-1981-1984) ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Liverpool F.C. Kings of Europe (Finals 1977-1978-1981-1984) ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


Liverpool F.C. Kings of Europe (Finals 1977-1978-1981-1984)

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 

Η LIVERPOOL είναι η μεγαλύτερη ομάδα που ανέδειξε ποτε η Γηραιά Αλβιώνα. 
Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, παραμένει η πολυνείκης κατοχος των ευρωπαικών τροπαίων στην Αγγλία απο καταβολής του ποδοσφαίρου. 
Τα δύο αυτά βίντεο αποτελούνται από εκτεταμενα αποσπάσματα των τεσσάρων κορυφαίων Ευρωπαικών τροπαίων που κατέκτησαν οι "Κόκκινοι" του Άνφιλντ στους τελικούς του 1977 , του 1978, του 1981 και του 1984 έναντίον της Ρόμα μέσα στο Ολύμπικο. 

Η Λίβερπουλ που έχτισε ο αξέχαστος Μπόμπ Πέϊσλυ, υπήρξε η ομάδα φαινόμενο για όλη την Ευρώπη και μέχρι σήμερα τό όνομά της συνδέεται με το θέαμα και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Πέϊσλυ προσπαθησε να περάσει μια ποδοσφαιρική νοοτροπία διαφορετική απο την κλασσική βρεττανική της σέντρας και της κεφαλιάς-γκόλ.
Ποδόσφαιρο με πλαγιες και καθετες γρήγορες μπαλιές, πρεσσάρισμα, θέαμα, επίθεση. 
Μετά το 1982 και ενώ η κυριαρχία της στη Ευρώπη φαινόταν απόλυτη, το 1985 στον τελικό του Χέϋζελ των Βρυξελλών με αντίπαλο την πανίχυρη Γιουβέντους του Πλατινί, του Μπόνιεκ και του Ρόσσι, ανεγκέφαλοι χούλιγκαν των δύο ομάδων συγκρούστηκαν μεταξύ τους πρίν τον αγώνα μέσα στο γήπεδο,υπό την ανοχή των Βέλγων αστυνομικών. Προκλήθηκε πανικός και πανω από 40 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην πλειοψηφία τους Ιταλοί φίλαθλοι. Το παιχνίδι παρά το τραγικό γεγονός ξεκίνησε κανονικά πράγμα πρωτοφανές και η Λίβερπουλ παρέδωσε το σκήπτρο της με ένα ανύπαρκτο πέναλτυ που έγινε 2 μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και που έδωσε ο ανεκδιήγητος διαιτητής Κάιζερ. 
Η μεγαλύτερη ομάδα που γνώρισε τα τελευταία χρόνια η ήπειρος, αποκλείστηκε απο τα ευρωπαϊκά κύπελλα, βυθιζόμενη όλο και περισσότερο στα οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Παρ'όλα αυτά , βρήκε το κουραγιο τα τελευταία χρόνια να ανακάμψει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κατακτώντας ένα ακόμα κύπελλο Ουέφα και ένα Champions League απέναντι στην πανίσχυρη Μίλαν. 
Οστώσο τα προβλήματά της - κυρίως οικονομικά- συνεχίζονται και το μέλλον της ανάμεσα στους ισχυρούς της Λήγκας είναι παντα επισφαλές.

Encode: Blacksheep

Ένα σχόλιο από τον *Blacksheep*
---- 
Η Λίβερπουλ των παιδικών μου χρόνων, ήταν τα μεσημέρια του Σάββατου η διασκέδασή μας μετά το σχολείο. Αργυρίου και Γερακάρης στην εκπομπή για το Αγγλικό ποδόσφαιρο.Τοτε αντί για τους Power Rangers υπήρχαν οι "Power Reds"
του Κήγκαν, του Κέιζ, των Κέννεντυ, του Νήλ, του Νταλγκλίς, του Ρας, του Χάνσεν του Λόρενσον, του Σάμμυ Λή, του Μακ Ντέρμοτ, του Σούνες,του Χάϊγουεϊ,του Ρέϊ Κλέμενς και των υπολοιπων του Μπομπ Πέισλυ και του Μπιλ Σάνκλυ. 
Αν νομίζετε πως οι θρύλοι του ποδοσφαίρου υπήρχαν μόνο στα κόμικς , δείτε αυτά τα βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Όσα χρόνια και άν περάσουν στιγμές σαν και αυτές θα είναι οι εφιάλτες του "Σέρ" και των ιμιτασιόν ειδώλων του. 
"This is Anfield" κύριοι. Όσοι έχετε βρεθεί μεσα και έχετε τραγουδήσει μιά φορά το " You'll never walk alone" καταλαβαίνετε... 

Στη σελίδα που σας ανοίγει πατάτε το “SKIP AD” πάνω και δεξιά

Δείτε την online στα παρακάτω site...

Liverpool 1977-1978

Liverpool 1981-1984

Την ταινία μπορείτε να την κατεβάσετε και μέσω torrent Εδώ  

Τrailer

Share this article :

Post a Comment